Natuurlijke Kleurstoffen kopen | Fairy Superfoods

Natuurlijke kleurstoffen kopen doe je gemakkelijk en voordelig bij Fairy Superfoods. Met ons assortiment aan natuurlijke superfood poeders fleur je je eten op in allerlei kleuren! Voor de complete ervaring combineer je het met onze kokosnoot kommen en bestek.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een welkomstkorting op je eerste bestelling! 

 

Wat zijn natuurlijke kleurstoffen?

Er bestaan zoveel verschillende soorten natuurlijke kleurstoffen. Wat deze gemeen hebben is dat ze gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten, dus geen chemische toevoegingen! Het is vaak afkomstig van fruit en groenten.

Gevriesdroogd fruit

Gevriesdroogd fruit dat vermalen wordt tot een poeder, wordt vaak gebruikt als natuurlijk kleurstof! Denk bijvoorbeeld aan Açai bessen. De mooie paarse kleur én smaak van deze bessen wordt behouden in poedervorm. Zo maak je dus heerlijke Açai bowls en smoothies!

Bij Fairy Superfoods kun je zulke natuurlijke kleurpoeders kopen, zoals Pink Pitaya poeder, Açai poeder, en Goji bessen poeder. 

Gevriesdroogde Algen

Jaja, algen kun je ook vriesdrogen! Een bekend soort algen is Spirulina, die mooi groen van kleur is. Maar, steeds vaker zie je de blauwe variant voorbijkomen. Blauwe Spirulina is afkomstig van dezelfde soort algen, alleen wordt het blauwe pigment van de algen geëxtraheerd. De kleur is zo blauw dat je misschien zult denken dat het kunstmatig is, maar dat is het zeker niet! Het pigment heet Phycocyanine en is een prachtig, natuurlijk felblauwe kleur die je kunt toevoegen aan smoothies, gebakjes, pannenkoeken, en nog veel meer. 

Bij Fairy Superfoods kun je Blauwe Spirulina kopen

Matcha poeder

Matcha is niet gevriesdroogd, maar het is een poeder van gemalen jonge theebladeren. Matcha is een ongelooflijke bron van antioxidanten. Een kopje matcha-thee bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes gewone groene thee! Met andere woorden, een megadosis antioxidanten in elke slok. Bij matcha wordt het hele blad geconsumeerd, wat je geweldige gezondheidsvoordelen oplevert.

Matcha helpt het metabolisme te stimuleren en calorieën te verbranden. Het is rijk aan chlorofyl, waardoor het een krachtige natuurlijke detoxer is voor het lichaam.

Een kopje matcha verhoogt de energie en het uithoudingsvermogen en zorgt voor een stabiele stroom van energie na consumptie. Een geweldig alternatief voor koffie dus!

Met deze mooie groene poeder maak je heerlijke matcha lattes van. Heb jij daar al zin in? Matcha poeder kopen kun je bij Fairy Superfoods. 

 

Ben je al enthousiast geraakt om met natuurlijke kleurpoeders te experimenteren? Shop nu dan bij Fairy Superfoods met een welkomstkorting wanneer je je inschrijft op de nieuwsbrief!  

Recept inspiratie nodig? Volg ons @fairysuperfoods op Instagram!

Natuurlijke kleurpoeders - Superfood poeders