Biologische Bietenrood poeder kopen | Fairy Superfoods

Fairy Superfoods levert overal in Nederland met gratis verzending op alle Superfood poeders. Ontvang je producten binnen 1-3 werkdagen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een welkomstkorting op je eerste bestelling! Shop hier

 

Wat zijn Superfoods?

Superfoods zijn voedingsmiddelen met een zeer hoge voedingsdichtheid. Ze zijn een bron van vitamines, mineralen en antioxidanten die gunstig zijn voor je gezondheid. Het kan helpen je gezondheid te verbeteren en ziektes te voorkomen door je immuunsysteem te versterken. Een bekende superfood, wat je vaak ziet liggen in de schappen van de supermarkt, zijn rode bieten! Maar wat is dat nou precies?

 

Rode Bieten poeder

Rode bieten poeder zit bomvol met essentiële voedingsstoffen als mineralen (vezels, zinc, magnesium, calcium foliumzuur, mangaan, kalium, ijzer) en vitamines ( A, B1, B2, B6 ,C en Biotine). Dit helpt onder andere bij spiercontractie en metabolisme, ideaal voor atleten of sportfanaten!

 

De belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rijtje:

Goed voor het hart

Rode bieten zitten bomvol nitraten. De nitraten in bieten verlagen de bloeddruk en verminderen daarmee het risico op het krijgen van hartaandoeningen. Volgens verschillende onderzoeken heeft het regelmatig innemen van rode bietensap de bloeddruk bij ouderen doen verbeteren! Daarnaast is het ook goed voor de bloedvaten. Rode bieten zijn rijk aan vezels. Voedingsvezels zijn enorm belangrijk voor de gezondheid en kunnen het risico op hart-en vaatziekten verminderen. Ook dragen de vezels bij aan een goede spijsvertering.

 

Verhoogt de energieniveaus

Vele studies suggereer dat de nitraten de fysieke prestaties kunnen verbeteren, vooral tijdens intensieve duur trainingen. De studies hebben aangetoond dat rode bieten de spieren zuiniger maken waardoor het uithoudingsvermogen verbetert. Ook helpen de rode bieten bij de doorbloeding. Dit speelt allemaal een rol bij het verhogen van het energieniveau. Rode biet bleek ook het gebruik van adenosinetrifosfaat van de spieren te verminderen, wat de belangrijkste energiebron van het lichaam is. Dit bespaart energie en helpt iemand om langer actief te blijven.

Al in al bevatten rode bieten bijna alle vitamine en mineralen die je nodig hebt op dagbasis! De welbekende rode sapjes zijn een perfecte manier om dit in je lichaam op te nemen. Om het nog makkelijker te maken is rode bieten poeder een perfect alternatief. De poeder heeft een zeer hoge voedingsdichtheid. Hiermee is 1 theelepel per dag in een glas water, smoothie, of latte, al meer dan voldoende!

 

Ben jij al benieuwd? Biologische Rode Bieten poeder kopen doe je bij Fairy Superfoods.

 

 

Ben je al enthousiast geraakt om met natuurlijke superfood poeders te experimenteren? Shop nu dan bij Fairy Superfoods met een welkomstkorting wanneer je je inschrijft op de nieuwsbrief!  

Recept inspiratie nodig? Volg ons Instagram account